24 Kasım 2010 Çarşamba

Bursaspor'dan 3 Büyüklere Özür

Geçen yıllarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde başarısız sonuçlar alması üzeri Anadolu kulüpleri biz gitsek daha kötüsü olmazdı şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı.

2 yıl önce Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan Sivasspor'da bu tür açıklamalara da bulunmuş daha eleme turlarında boyunun ölçüsünü almış ve bir daha bu tür atışmalara girmediler. Şu anda lig de kalma mücadelesi veren Sivasspor sessizliğini koruyor.

Geçtiğimiz yıl Süper Ligi şampiyon olarak kapatan Bursaspor'da bu atışmalara daldı ve bu yıl ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde boyunun ölçüsünü aldı. Birbiri ardına alınan mağlubiyetler üzerine Bursaspor camiasından ve taraftarlarından 3 büyüklerden bi basın toplantısı düzenlenerek özür dilendi. Valancia maçının hemen ardın kameralar karşısına çıkan kulüp ve taraftar gurubu liderinin açıklamaları şu şekilde: "Şampiyonluğun vermiş olduğu gazla sağa sola sallamaya başladık. Yok neymiş Şampiyonlar Ligi'ne katılsak Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'dan başarılı olurmuşuz. İşte acı tablo ortada. Son alınan skorda her şeyi açıklıyor. Allah'dan Valancia 2. yarıda üstümüze fazla gelmedi ve maçı 6-1 kaybettik. Daha da kötü olabilirdi. Zaten hocamızda devre arasında oyuncularımızı uyardı. Valancialı oyuncuları kızdıracak hareketlerde bulunmayın diye yoksa 9, 10 olabilirdi. Sağ olsunlar hepsi efendi çocuklar maçı 6-1 gibi bi skorla bitirmemiz için ellerinden geleni yaptılar. Hepsini alnından öpüyoruz. Bursasporlu taraftarlarında bundan böyle 3 büyük kulüple ilgili herhangi bi küfürde bulunmayacak ve kötü sözlü tezahuratlar yapmayacak. "

Pablo Batalla'dan Mutlusu Yok
Valancia ile oynan maçta Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk golünü atarak Bursaspor tarihine geçti. Batalla ise gol anını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. "Çok mutluyum. Öyle bi duygu ki kelimeler dirayetsiz kalıyor. Bi an golü attıktan sonra hakeme baktım ofsayt olabilir diye ama bayrağını kaldırmamıştı. Bi an için gol sevincimi yan hakemin boynuna sarılarak O'nunla paylaşmak istedim ama bu hareket kulübümüzü küçük duruma düşürürdü ve bende kart görebilirdim. Maçtan sonra gittim elini öpüp helallik aldım." dedi.

Sercan Yıldırım ise şampiyon olduktan sonra ağzından düşürmediği R. Madrid'i bu hafta izleme şansı bulacak. Takımla Bursa'ya dönmeyip hafta sonu oynanacak olan Barcelona-R. Madrid maçını Madrid tribününden izleyerek bi nevi kurduğu hayalide gerçekleştirmiş olacak.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise üst üste aldığı mağlubiyetler ve geçmişte Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'nde yaşamış olduğu başarısız sonuçlarla adını tarihe en başarısız teknik direktör olarak yazdırdı ve bu başarısızlık şimdilik Ertuğrul Sağlam'ın kariyer rekoru olduğu bildirildi. Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında Ertuğrul Sağlam önümüzdeki G. Ranger maçı benim Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçım olacak. Bundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olursam takımın başında yardımcı antrenör veya A2 takımının teknik direktörü başında olacak şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder