14 Kasım 2010 Pazar

Kurbanlık Çetesi Çökertildi

Kurban bayramına sayılı günler kala 9 şehirde kurbanlık çetesi eş zamanlı operasyonlarla çökertildi. İstanbul, Adana, Aksaray, Sivas, Balıkesir, Konya, Niğde, Kırşehir ve Van'da yapılan baskınlarda 267 küçük baş ve 150 büyük baş hayvan polis ekiplerince ele geçirildi.

Kurbanlık çetesi, ahırlardan kaçan hayvanları kement atarak ve uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirdikleri ortaya çıktı. Ele geçirdikleri kurbanlıkları anında kıyma ve kuşbaşı haline getiren çete elemanlarının pişkinlikleri ise objektiflerden kaçmadı. Kimisi kovboyluğa küçüklüğünden beri özendiğinden sırf hobi niyetine kement atarak hayvanları yakalarken, kimi Robin Hood hayranı olduğunu ve yakaladıkları hayvanları yoksul ailelere dağıttıklarını söyleseler de böyle bi durumun söz konusu olmadığı da çete elemanlarından birinin her şeyi itiraf etmesi sonucu ortaya. Polise sorgusunda konuşan çete üyesi polis ekiplerinin ele geçirdikleri hayvanlarının buz dağının görünen kısmı olduğunu söylerken çetenin 1 aylık hasılatının da 100 bin TL'nin üzerinde olduğunu açıkladı.

Öte yandan Konya, Niğde ve Kırşehir'de çete elemanları halk tarafında hiç Allah'tan korkunuz yok mu? diye linç girişiminde bulundu. İstanbul'da ise Hayvanları Koruma derneği hayvanların minibüslerin içine sıkıştırılmasını hunharca bularak çete üyelerini Taksim Meydanın da protesto etti. Güvenlik güçleri protestocu ekibe biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edince ortalık savaş alanına döndü.

Çete elemanları çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken savunmalarında ise faturayı hükümete kestiler. Çetenin savunması şu şekilde "...hakim bey af buyurun ama imam osursa cemaat sıçarmış. Biz bu hükümetten sadece vurgun yapmayı, işlere fesat karıştırmayı öğrendik ya da bunları yapmaya mecbur bırakıldık. Sağ olsunlar son yaptıkları hayvan ithalatı bizi bitirdi..." diyerek savunmalarını yaptılar.

Çete üyeleri 5'er yıl hapse çarptırılırken, hükümete yaptıkları eleştiriden dolayıda 3'er bin TL para cezasına çarptırıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder