23 Kasım 2010 Salı

Greenpeace Üyelerine Meydan Dayağı!!!

Yaptıkları eylemlerle gündeme bomba gibi oturan Greenpeace bu sefer baltayı sağlam taşa vurdu. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptıkları eylemlerle herkesin desteğini alan Greenpeace İstanbul'da meydan dayağına maruz kaldı.

Eminönü Köprüsü'nde balık avlayan vatandaşları protesto etmek için toplanan üyeleri ilk başta avlananlar muhatap aldığı söylenemez. Greenpeace üyelerinin tüm söyledikleri vatandaşın bir kulak asmayan vatandaşlar üyeleri yok sayması olayların başlamasına neden oldu.

Greenpeace üyeleri bu şekilde dikkate alınmamaları üzere vatandaşların yakaladıkları balıkları denize atması üzerine Eminönü Köprüsü savaş alanına döndü. Çevredeki esnafında kavgaya karışması ve o anda nerden çıktıkları bilinmeyen Kasımpaşaspor taraftarlarınında kavgaya karışmasıyla olaylar çığrından çıktı. Bazı kendini bilmezler de yakaladıkları Greenpeace üyelerini Karaköy iskelesine götürerek petrol yüklü gemiye ibret-i aleme örnek olsun diye zincirledi.

Yeni Üyeler İsyanlarda...
Bu nasıl iştir anlamadık gitti. Bize yaptığımız eylemlerin dünya çapında olduğunu söylediler. Daha önceden yaptıkları eylemleri gösterdiler herkes alkışlıyordu bu eylemleri. Ama bizde de suç yok değil hani. Burası Türkiye... Böyle milletin rızkıyla oynarsın hokkalı bi sopa yersin. Bugün bizim Greenpeace'de ilk ve son günümüz oldu. Verdiğimiz 50 TL üyelik parasına mı yanalım yoksa yediğimiz dayağa mı?

Çevik kuvvet ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine taraflar ayrıldı. En çok merak edilen konu ise Kasımpaşalı taraftarların kavgaya neden karıştıklarıydı. Çevik kuvvet ekibi de kavgayı ayırdıktan sonra sadece Kasımpaşalı taraftarları göz altına alması dikkatlerden kaçmadı. Bi kaç gece nezarethanede polislerin misafiri olacaklarını öğrendiğimiz taraftarların önümüzdeki günlerde serbest bırakılmasının ardından olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder