1 Kasım 2010 Pazartesi

Duyarsız Kalmayalım!!!

Borla çalışan araba üretildi, maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor.(1100kg. oto sabit 100 km süratle giderse) Bu demek oluyorki Petrole son. Tam tersine Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını idda ederek BOR madenininden soğutma çabası içindeler. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Türkiye kiskacta.Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.

TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip ve TÜRKİYE GELECEĞİN DUBAİ'sidir.

5 yorum:

  1. Hocam sizin bilgilerinize ekstradan bişeyler eklemek isterim...Bor minarellerinin ve madenlerinin çoğunluğu ülkemizde Eskişehir ve Kütahyada...Ayrıca uyumayalım demenize gerek yok.Lafım size değil alnımayın...Almanlar ve Amerikalılar uyanalı yıllar oldu...Türkiye bor minarellerini yaklaşık 2-3 dolardan almanyaya 13 yıldır satıyor...Aynı madeni çeşitli amaçlarla kullanmak için kilosunu 800 dolardan geri alıyor...Ayrıca Türkiyede bu madeni işleyebilecek tesis açmak yasak...Açmayı deneyin isterseniz...Üstüne üstlük Almanya kendi ülkesine 80 yıl yetecek bor rezervi yapmış durumda...Hepsi de Türkiyeden alınma...Ve hala bor madenleri işlenmeden ham halde Almanya,Bazı Avrupa ülkelerine ve Amerikaya satılıyor...Uyan TÜRKİYEM Uyan...

    YanıtlaSil
  2. Atatürk'ün bir sözü var;

    "Memleketimiz baştan nihayete kadar hazinelerle doludur. Biz o hazineler üzerinde aç kalmış insanlar gibiyiz. Hepimiz bütün bu hazineleri meydana çıkarmak, servet ve refahımızın kaynaklarını bulmak vazifesiyle mükellefiz."


    Sorun diyorum çünkü, terör sorunu gibi, işsizlik sorunu gibi, Bor sorunu da ayağımıza takılan bir çelmedir.

    Kendi öz kaynaklarımızı türlü ayak ve kalem oyunlarıyla halkımızdan yoksun bıraktıran bir komplodur.

    Halkımız bilinçlendikçe, bastığımız toprağın altındaki değerleri öğrendikçe, oynanan oyunlar artık insanımızı kandıramayacaktır.


    Okudukça öğrenecek ve öğrendikçe paylaşacağız. İyi geceler...

    YanıtlaSil
  3. bor madeni yüzdesi doğrudur fakat "türkiye bor rezervinin yüzde 73'üne sahiptir" denilemez. çünkü; bor madenini rezervini bizzat türkiye sanayisi yapmamakta. uluslarası şirketler bu madenlerin işletmelerine el koymuş, ve bu el koymanın karşılığını elde ettikleri kârla kıyaslanamayacak derecede küçük bir tutar karşılığında türkiye devletine sus payı olarak vermektedir.

    siz işi dalga konusu olarak yorumluyorsunuz fakat bunun komik bir durum olmadığını, daha farklı konuları kendi "mizah anlayışınız"la değerlendirmeniz/yorumlamanız gerektiğini öncesinde belirtmiştim, demek ki pek ciddiye alınmamış bu önerim.

    YanıtlaSil
  4. bu yazıda herhangi mizah bişey yok anlayışına hayran kaldım

    YanıtlaSil
  5. "geleceğin dubai'isi" denilerek bir espri katılmaya çalışıldığını sanmıştım, demek ki yanılmışım;

    özür dilerim so.

    YanıtlaSil